Doorgaan naar inhoud
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Vele tevreden klanten gingen u voor! | 🚛 Gratis thuisbezorgd in NL & BE * vanaf 75 euro
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Vele tevreden klanten gingen u voor! | 🚛 Gratis thuisbezorgd in NL & BE * vanaf 75 euro
Recept - Teriyaki diamanthaas met wok noodles

Recept - Teriyaki diamanthaas met wok noodles

Voorbereiding: 20 minuten 
Bereidingstijd: 30 minuten 
Aantal personen: 2 personen

Wat heb je nodig?

(Kamado) Bbq
Gietijzeren grillrooster
KernthermometerWokpan 

Ingrediënten:

Diamanthaas Uruguay grainfed ca. 400 gram (2 stuks)
Wok noodles (150 gr droog, 300 gram kant en klaar)
champignons 250 gram
2 paprika’s 
1 witte ui
Sesamzaadjes 2 tl

Marinade/ saus
Ketjap manis / sojasaus 150 ml
Sambal oelek 1.5 el
Rode wijnazijn 2 el
Bruine suiker 2 el
Tomatenketchup 2 el
Knoflook vers geperst 3 teentjes
Gember vers, ca 3 x 3 cm gerasp

Voorbereiding: 
Rasp of pers de knoflook, rasp de gember en doe samen met de andere ingrediënten voor de marinade bij elkaar, roer door en houd ongeveer eenderde achter als saus voor de wok noodles. De rest kan in een ziplock zak samen met de diamanthaasjes. Leg in de koelkast weg voor 3 uur.
Snijd de champignons in plakken, de ui in halve ringen en de paprika’s in reepjes. Rooster de sesamzaadjes en houd een aantal stengels van de lente ui achter om later kort af te grillen.

Bereiding:
Haal de diamanthaasjes een half uur vantevoren uit de koelkast en laat uitlekken.
Bereid de bbq voor in 2 zones, één indirecte en één directe zone op een temperatuur van 140° C – 160° C op het indirecte gedeelte. Als je in het bezit bent van een gietijzeren rooster gebruik deze dan op het directe gedeelte om het vlees een extra mooie korst te geven.
Leg de diamanthaasjes op het indirecte deel en plaats de kernthermometer. Laat ze garen tot een kerntemperatuur van 45° C. 
Ondertussen kunnen de groenten op hoog vuur in olijfolie gewokt worden, ik heb dit op het gasfornuis in de keuken gedaan zodat de deksel van de bbq gesloten kan blijven om het vlees rustig te laten garen. Als de groenten een mooie kleur hebben en zacht zijn geworden is het tijd om het vuur zacht te zetten en de saus toe te voegen (laat 2 el over om als laatste over het gerecht te doen). Nu kunnen ook de (gekookte) noodles erbij om nog even mee te wokken.
Als de diamanthaasjes de kerntemperatuur van 45 °C hebben bereikt dan mogen ze even van het rooster af en stook je de bbq op naar ca 200-250 °C en grill je de steaks om en om één á 2 minuten op het gietijzeren rooster totdat een kern van 50-54 ° C is bereikt. Laat het vlees 10 minuten rusten. Nu kun je mooi een paar stengels lente ui kort grillen, deze worden heerlijk zacht en zoetig van smaak. Snijd de haasjes in plakken haaks op de draad. Serveer de wok noodles met groenten op een bord met de plakken diamanthaas erboven op. Maak af met nog een schepje van de saus, de geroosterde sesamzaadjes en de gegrilde lenteui.
Eet smakelijk!

Vorig artikel Couscous met Merguez en gedroogde abrikozen
Volgend artikel Recept - Langzaam gerookte Short-ribs