ma-vr bereikbaar van 8:00 - 14:00 uur via: info@meatformore.nl
Couscous met Merguez en gedroogde abrikozen
Ingrediënten
2 Merquez (of Chipolata) worstjes
100 gGriekse yoghurt
100 gCouscous
10 gMunt (vers, gehakt)
10 gKoriander (vers, gehakt)
1 teenKnoflook (fijngehakt)
6Abrikozen (gedroogd, fijn gesneden)
6Cherrytomaten
1/2Citroen (geperst)
3 eetlepelsOlijfolie
2 theelepelsKomijnpoeder
2 theelepelsKerriepoeder
Aan de slag
-
1Doe de couscous in een hittebestendige kom. Voeg 2 el olijfolie, het komijn- en kerriepoeder en een snufje zout toe. Voeg 200 ml kokend water toe en dek de kom af met huishoudfolie of een deksel. Laat 5-10 minuten staan tot de couscous zacht is. Roer door de couscous met een vork en laat hem ongeveer 20 minuten afkoelen.
-
2Meng ondertussen de Griekse yoghurt, knoflook en verse munt in een andere kom en breng het geheel op smaak met zout en peper.
-
3Verhit een koekenpan met de overgebleven olijfolie en bak de Merguezworstjes in ongeveer 6 minuten goudbruin.
-
4Meng op een groot bord of in slakom de couscous, verse koriander, gedroogde abrikozen, cherry tomaten, citroensap en Merguezworstjes. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
-
5Serveer de couscous en Merquezworstjes met de knoflook-muntsaus en top eventueel af met wat blaadjes verse munt. Eet lekker!