Doorgaan naar inhoud
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Voordelig vlees voor iedereen! | 🚛 Gratis thuisbezorgd in NL & BE * vanaf 75 euro
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Voordelig vlees voor iedereen! | 🚛 Gratis thuisbezorgd in NL & BE * vanaf 75 euro

Carpaccio Salade van Bavette van de BBQ

15 mei, 2025
Carpaccio van Bavette rundvlees

Bekijk ook op YouTube!

Ingrediënten:

  • ±300 gram Bavette op kamertemperatuur
  • handje cherrytomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje tijm (fijngehakt)
  • 1 takje rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst of fijngesneden)
  • zout & versgemalen zwarte peper
  • gemengde sla (rucola, veldsla, etc.)
  • Pparmezaanse kaas (geschaafd)
  • 1 el kappertjes

Bereiding:

  1. Tomaatjes grillen:
    Halveer de cherrytomaatjes en meng met olijfolie, tijm, rozemarijn en knoflook. Rooster ze op de BBQ (in een grillpan of op een bakplaat) tot ze zacht en licht geblakerd zijn.
  2. Bavette grillen:
    Snijd de Bavette tegen de draad in in dunne plakken. Bestrooi met zout en peper.
    Grill de plakjes heel kort op hoog vuur aan beide kanten (ongeveer 30–45 seconden per kant) tot ze mooi gekarameliseerd zijn maar vanbinnen nog rosé. Laat even rusten.
  3. Opmaak salade:
    Verdeel de sla over een bord. Leg de gegrilde Bavetteplakjes erop, gevolgd door de gegrilde tomaatjes. Voeg kappertjes en Parmezaanse kaas toe. Maak eventueel af met een beetje extra olijfolie of een milde dressing.

Tip:
Snijd de Bavette écht dun en altijd tegen de draad in, dat maakt het verschil tussen taai of heerlijk mals.